Over energiezuinig en energieneutraal bouwen
In zogenaamde infobladen behandelt de RVO de actuele stand van zaken in Nederland, financiële aspecten, beleid, wet- en regelgeving en praktijkvoorbeelden.
> naar de infobladen op rvo.nl

Energielinq.nl
Energielinq.nl is een verzamelplaats van kennis en ervaring rondom energieneutraal bouwen, opgedaan tijdens de verschillende trajecten en experimenten van Energiesprong. De website is gevuld met concepten, projecten, informatie over vernieuwende processen, prestatiecontracten, ervaringen, etc. Daarnaast is alle kennis gekoppeld aan een expert met wie u contact op kunt nemen als u meer wilt weten over bijvoorbeeld een bepaald project, specifieke technische kennis, een presentatie of subsidieaanvraag.
www.energielinq.nl

Energieplein20
Energieplein20 is een landelijk kennisuitwisselingsplatform voor iedereen met interesse in energiebesparing in de bestaande bouw. Hier kunt u netwerken, discussiëren, samenwerken en bouwen aan nieuwe kennis.
Energieplein20

Kennisbank Biobased Bouwen
Welke biobased materialen voor duurzaam bouwen zijn er? Via de Kennisbank Biobased Bouwen kunt u kennis vergaren en delen over de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van biobased materialen, producten en bouwconcepten.
> www.biobasedbouwen.nl

Subsidies voor energie-innovatieprojecten
Het ministerie van Economische Zaken stelt €103 miljoen beschikbaar voor energie-innovatieprojecten via diverse subsidieregelingen van de Topsector Energie. De eerste subsidietranche is nu gepubliceerd: aanvragen indienen kan vanaf 1 april 2015.
> Meer info op RVO.nl

Hoe organiseert u een ESCo?
Energieprestatiecontracten zijn relatief nieuw in Nederland. Het vereist een andere manier van samenwerken tussen opdrachtgevers en uitvoerende partijen, de zogenaamde Energy Service Company (ESCo). Maar het vereist ook andere manieren van samenwerken binnen organisaties. RVO.nl heeft inmiddels twee whitepapers gemaakt die uitleggen hoe ESCo’s en energieprestatiecontracten werken.
> Meer info over het organiseren van ESCo’s

Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Energie
Heel veel nuttige informatie over, en onderzoek naar innovatie in energie. Met name ook met veel nuttige inzichten in hoe u consumenten kunt bewegen om te investeren in duurzame energie.
> Meer info op de website van Topsector Energie
‘Verleid de consument, inzicht in extra marktkansen voor energie innovaties

Deel met een vriend